(097) 215-40-46; (093) 46-46-831.
Головна » 2018 » Грудень » 29 » SPA — процедури як радість життя
19:35
SPA — процедури як радість життя

Слова spa походить від назви курорту Спа в Бельгії, який став популярним у всій Європі. Тут лилася з джерел холодна вода з підвищеним вмістом мінеральних сполук.

Зараз spa називають процедури, заснованих на використанні теплої або гарячої води та інші методи застосування ефективних природних компонентів, які спрямовані на розслаблення і оздоровлення організму.

 

 

Вода допомагає відновити сили, змити негативну енергетику. Тепло благотворно впливає на тіло. Разом все це знімає напругу, повертає смак життя.

 

Тетяна пише: «Ходжу регулярно в spa-салон. Ідеально чисто, м'яке освітлення, зоряне небо, дуже комфортна температура, грає приємна музика. Допомагає розслабитися і відпочити. Гарний настрій вам забезпечено. Сходіть, вам обов'язково сподобається! »

 

Розглянемо основні групи spa-процедур.

 

Гідротерапія

Гідротерапія включає в себе всі водні процедури: душ, бочка, всілякі ванни, відвідування сауни, лазні або хамам. Знайомство зі spa-процедурами бажано починати з цього пункту. Шкіра очищається, знімається втома, підвищується настрій, поліпшується самопочуття.

 

Відвідування парової кімнати ставиться перед пілінгом, а може бути проміжним етапом між масажем і пілінгом.

 

При регулярному відвідуванні відбувається активація метаболізму і спалювання надлишків жиру.

 

Бальнеотерапія

Бальнеотерапія- це технологія оздоровлення, заснована на використанні мінеральних вод. Це можуть бути ванни з мінеральною водою, прийом мінеральної води всередину, термальні підземні води.

 

Талласотерапія

Талласотерапія- використання морської води, лікувальних грязей, водоростей, піску і морського клімату в лікувальних цілях.

 

Маска з водоростей ефективно виводить зайву рідину з організму, допомагає позбутися целюліту і вирівнює шкіру тіла, робить її гладкою та еластичною.

 

Пелоідотерапія

Пелоідотерапія- spa процедури з використанням лікувальних грязей (пелоїдів).

 

Ароматерапія

Ароматерапія- це різні методики spa-процедур із застосуванням ефірних масел. Наприклад, аромаванна з маслами для рук або ніг, тонізуюча ванна з бадьорить сумішшю з масел, ароматичний масаж, аромалампи, полоскання, компреси.

 

Стоунотерапія

Включає в себе масаж холодними і гарячими каменями вулканічних порід (нефритом, базальтом та мармуром). Вона допомагає зняти стрес, розслабитися і зануритися в стан спокою, а також надає загальний оздоровчий вплив на весь організм людини.

 

Обгортання

У spa-салонах поділяють холодне і гаряче обгортання. Так гаряче обгортання покращує роботу різних залоз, тонізує шкіру, підсилює лімфовідтікання.

 

Холодне обгортання зменшує набряки, знімає тягар і втому.

 

У процедурі обгортання використовують водорості, грязі, глину, суміші зі свіжих овочів, лікарські трави і їх настої, суміші з фруктів і ягід, мед, вершки і ін.

 

В процесі обгортання усуваються токсини, підвищується пружність шкіри, стимулюється зниження ваги.

 

Пілінг

Процедура пілінга- це видалення верхнього шару шкіри - епідермісу з метою омолодження шкіри, усунення або зменшення різних дефектів - рубців, вугрів, слідів від опіків і татуювань.

 

Види пілінгу в spa салонах: косметичний, механічний (ручний та апаратний), хімічний, ультразвукової, ферментативний.

 

Серед жінок особливо популярний мінеральний пілінг із застосуванням мінеральних солей, морської грязі, ароматичних масел і пілінг морським піском.

 

Пілінг ліквідує симптоми огрубіння, сухості, лущення і зниження еластичності шкіри, стимулює оновлення клітин, підвищуючи тонус і тургор шкіри, нормалізується кровообіг, структура шкірного покриву помітно поліпшується.

 

Масаж

У наш час в салонах існує величезна кількість різновидів масажу. Основні види масажу застосовуються в spa-центрах: апаратний, традиційний і нетрадиційний ручний масаж (тайський, антицелюлітний, коригувальний, медовий і т.д.)

 

Точковий масаж стимулює мікроциркуляцію, кровообіг, усуває застійні процеси. Загальний масаж допомагає зняти психічне і фізичне напруження, створити і зберегти красу, відновити гнучкість і еластичність м'язів, зменшити болі в кістках.

 

Відвідування spa-салону дає розслаблення, відчуття гармонії. Якщо відвідування салону недоступно в даний момент, можна влаштувати spa будинку. Для повноцінного масажу в домашніх умовах може допомогти як масажне крісло, так і більш бюджетний, але в той же час так само цілком прийнятний варіант у вигляді масажної накидки і масажера для ніг.

 

 

ЯК ОРГАНІЗУВАТИ SPA ДЕНЬ БУДИНКУ

 

SPA-процедури - це свято для тіла і душі. Варто тільки прочитати пропозицію однієї з послуг центру релаксації, як приходить відчуття розслабленості і блаженства.

 

Наприклад, такі етапи програми по догляду за шкірою стоп:

  • обмивання ніжок з пелюстками троянд,
  • очищення,
  • механічний пілінг,
  • розм'якшує маска для стоп,
  • безпечна гелева обробка нігтів і кутикули,
  • вологий механічний пілінг,
  • живлення шкіри стоп,
  • легкий масаж,
  • чайна церемонія.

 

Спробуємо створити обстановку для корисного відпочинку та організувати spa-день, не виходячи з дома.Важно, не тільки прочитати всі пункти, але і виконати їх!

 

 

Затишок на самоті


Щоб організувати spa-день вдома, постаратися підібрати підходящий час для процедур, щоб вас не відволікали члени сім'ї кожні 15 хвилин. Знайдіть 1,5 години часу для себе.

 

Підібрати приємну музику


В інтернеті благо можна знайти величезну кількість заспокійливих мелодій на свій смак. Це може бути музика для масажу, для йоги або звуки природи. Нехай вона звучить фоном під час всього spa-дня.

 

Запалити свічки, аромалампу, пахощі


Щоб організувати spa-день вдома, бажано залишити приглушене світло, оточити себе легкими ароматами. Все це дозволить максимально розслабитися і відпочити.

 

Підготуйте косметичні засоби, пухнастий рушник і халат


Набір засобів по догляду за тілом для кожної дівчини свій. Щоб організувати spa-день вдома, підготуйте різні маски, креми, скраби, щітки для тіла, ефірні масла і т.д.

Наприклад, хорошу лінійку натуральних косметичних засобів випускає Lundenilona. Для повного spa-комплексу для ніг, є всі продукти в серії Oriflame і т.д.

 

Всі рухи повинні бути плавними


Наносите кошти на тіло не поспішаючи. Насолоджуйтеся кожним моментом, кожним дотиком до тіла.

Етапи можуть бути різними в залежності від настрою. Наприклад, такий план по догляду за тілом:

скрабірованіе
Маска і обгортання з використанням косметики з природних компонентів
зволоження


догляд за обличчям:

 

Очищення шкіри обличчя та зони декольте
Делікатне скрабірованіе і поживна маска
Тонізуючий масаж обличчя
зволоження

 

 

догляд за ногами або руками:

  • пілінг
  • розм'якшує маска для стоп
  • обробка нігтів і кутикули
  • живлення шкіри
  • легкий масаж
  • чайна церемонія

 

 

або догляд за волоссям:

  • прийняття ванни
  • маска для волосся
  • бальзам для волосся
  • чайна церемонія

 

 

На початку бажано скористатися скрабом для тіла.


Скраб можна придбати в парфумерному магазині або приготувати самостійно в домашніх умовах.

Скраб можна приготувати з морської солі і меду в пропорції 2 до 1. Така суміш очищає і живить шкіру, виводить з організму зайву рідину.

Або використовуйте кавовий скраб: кавова гуща, що залишилася після заварювання натуральної меленої кави, морська сіль і кілька крапель апельсинового масла. Суміш відмінно тонізує шкіру і покращує мікроциркуляцію.

Взяти в долоньку підготовлений скраб
Трохи змочити його теплою водою
Натерти проблемні місця: стегна, живіт, сідниці
Всі рухи потрібно проводити в сторону серця (наприклад, ноги масажувати знизу вгору)
Залишити скраб на тілі на 5-10 хвилин
Потім сполосніть теплою водою.

Тепер саме час прийняти ванну.


Вона зніме напругу, заспокоїть, налаштує на гарний настрій.

 

Як приготувати ванну:


Наполните ванну горячей водой и добавьте 300 граммов морской соли. Когда соль полностью растворится, а вода остынет до температуры 39˚С, можете погружаться в ванну. Находитесь в воде примерно 25 минут.

 

Можно добавить в ванну 5 капель ароматического эфирного масла. Для расслабления использовать масло лаванды, нероли, розы, шалфея, пачули, сандалового дерева, герани. Для приведения организма в тонус подойдет масло розмарина, эвкалипта, можжевельника, грейпфрута, бергамота, имбиря, перечной мяты, лимона, мандарина.

 

Для кого то понравится ванна с молоком. Для этого возьмите сухое молоко или готовый состав молочных ванн с лечебными растительными экстрактами. Растворите его в теплой воде, затем влейте в ванну.

 

 

Тепер на розпарене тіло виробляємо обгортання.

 

Для процедури обгортання можна придбати готову суміш або приготувати вдома.

 

Для приготування обгортання в домашніх умовах знадобиться кавова гуща без домішок або мелену каву (якщо не запаслися гущею) .Заліть її окропом. Можна додати ефірні масла, рідкі вітаміни, глину. Після того, як маса трохи охолоне, наносимо її ще гарячої на тіло. Замотуємо себе простий харчовою плівкою, одягаємося в одяг і лягаємо під теплу ковдру. Для цієї процедури знадобиться 30 хвилин.

 

Так само для обгортання можна використовувати різні суміші з фруктів, ягід або овочів. Або змішати йогурт і заварений геркулес в співвідношенні 1: 1 до стану кашки.

 

Шоколадне обгортання в домашніх умовах - справжня насолода для душі і тіла, яке може дозволити собі кожна жінка.

 

 

Якщо для обгортання немає часу, є інша альтернатива. Перед ванною можна скористатися «Д-р Шоколад» для ванн. З теплою водою склад активізує обмінні процеси клітин шкіри і підшкірного жиру, перешкоджає прояву «апельсинової корочки». Пакетик з шоколадом треба злегка підігріти в теплій воді і потім нанести склад на тіло. Лягти в теплу ванну, не використовуючи для її приготування ніяких пінок та гелів. Приймати ванну 10-15 хвилин. Змивати шоколад з тіла не обов'язково, можна просто витертися рушником.

 

В кінці прийняти теплий душ.

 

Нанесіть на шкіру засіб для тіла - молочко або зволожуючий лосьйон.

 

Випийте чашку зеленого чаю з медом.

 

Ось таким чином можна організувати SPA-день вдома.

 

 

Будемо вдячні від себе і від кожного, з ким ви поділилися цим матеріалом!

 

Источник: tetapalitra.ru

Переглядів: 735 | Додав: annakasiyan | Рейтинг: 0.0/0
Всьогого коментарів: 0
avatar