(097) 215-40-46; (093) 46-46-831.
Головна » 2018 » Грудень » 18 » Корисні властивості масажу: вплив на м'язову систему
19:06
Корисні властивості масажу: вплив на м'язову систему

Для сучасної людини масаж - відмінний спосіб релаксації, а також лікування багатьох захворювань. Звичайно ж, найкращий спосіб уникнути тих чи інших неприємних симптомів - це профілактика. Однак якщо вже сталося так, що ви маєте якесь нездужання, то з цим потрібно працювати. Напевно, кожен з нас стикався з болем в м'язах, з відчуттям надмірної напруженістю м'язів. З певних причин ці симптоми з'являються досить часто і на деякий час вибивають нас зі звичного життєвого ритму.

 

М'язова система: як це працює?

Не дарма існує вислів, що рух - це життя. Без перебільшення, це так. Які б дії ми не робили, в будь-якому випадку вони здійснюються завдяки участі м'язів. М'яз складається із сукупності пружних еластичних тканин. Всього у людини налічується понад 600 різних м'язів.

Цікавий факт! Самі маленький м'язи розташовані у вухах, а найбільша м'яз - сідничний.

 

 

В організмі людини є три типи м'язів. Серцевий м'яз бере участь в процесі перекачування крові. Гладкі м'язи розташовані на більшості внутрішніх органів людини, однак свідомо керувати ними не можна. Останню групу становлять скелетні м'язи, якими ми в змозі керувати. Ці м'язи, що працюють парами, скорочуються і розслабляються, допомагаючи нам здійснювати різні рухи. До кісток м'язи кріпляться за допомогою сухожиль. І, звичайно ж, рух м'язів відбувається завдяки нервовим імпульсам.

 

Як впливає масаж на м'язову систему?


Правильно підібрана масажна процедура надає на м'язову систему нашого організму розслаблюючу, а також загальнозміцнюючу дію. Масаж сприяє підвищенню тонусу м'язів, в зв'язку з чим помітно підвищується їх працездатність і витривалість. Крім цього, масаж здатний поліпшити скоротливу функцію м'язів.

 

 

Варто відзначити високу результативність не тільки ручного масажу, але також і апаратного впливу - наприклад, за допомогою такого пристрою, як масажне крісло. При перенапруженні м'язів особливо корисною є процедура розминання. Це щадний, але тим не менш продуктивний метод впливу на тіло, який допоможе повернути працездатність м'язів. Режим розминання відмінно реалізований в багатьох моделях масажних крісел - як дорогих, так і бюджетних.

 

Під впливом масажу в м'язі, на яку здійснюється вплив, зростає кількість розкритих капілярів. При масажі температура на певних ділянках тіла може підвищуватися на кілька градусів - це покращує кровопостачання тканин і м'язів, а також підвищує рівень обмінних процесів.

 

Якщо ви перестаралися з фізичним навантаженням ...

 

 

З неприємними відчуттями в м'язах знаком кожна людина - починаючи від професійного спортсмена і аж до тих, хто просто робить 15-хвилинні вправи вранці або ввечері.

 

У людей, які не займаються спортом, після раптово важкого навантаження з'являється сильний біль в м'язах. Навіть у спортсменів, при надмірній фізичному навантаженні, в м'язах починається посилений процес утворення молочної кислоти, яка надалі накопичується в м'язовій тканині. Саме ця речовина, впливаючи на нервові волокна, є причиною болів в м'язах. В такому випадку, масажний вплив сприяє поступовому зниженню кількості молочної кислоти в м'язах, а також її природному виведенню. Болі і неприємні відчуття пом'якшуються, повертається бадьорість і рухливість. Регулярний масаж в кріслі не призводить надлишку вмісту молочної кислоти в м'язовій тканині, а також не порушує кислотно-лужний баланс.

 

Крім того, масажну дію впливає на зв'язки і сухожилля. При регулярних сеансах поступово відновлюється еластичність зв'язок, больові відчуття при русі знижуються, і з часом пропадають.

 

Сучасні моделі масажних крісел нададуть вам велику різноманітність масажних програм. Дбайливе і ніжне вплив таких пристроїв можна порівняти з ручним масажем, а в деяких сенсах і перевершує його.

 

Увага! У будь-якому випадку, перед тим, як прийняти рішення на користь масажних процедур, ми радимо вам проконсультуватися з вашим лікарем.

Переглядів: 381 | Додав: annakasiyan | Рейтинг: 0.0/0
Всьогого коментарів: 0
avatar