(097) 215-40-46; (093) 46-46-831.
Головна » 2018 » Грудень » 17 » Що таке масаж Шиацу?
14:20
Що таке масаж Шиацу?

Слово "Шиацу", або "Шиатсу" в перекладі з японської мови означає «натискати пальцями». Це традиційний метод терапії, що використовується в Японії ще з давніх часів. Різні методи цієї терапії виникли задовго до появи китайської акупунктурної методики. Перша офіційна згадка в літературі про техніку Шиацу з'явилося в 1915 році.

 

Засновник медичного коледжу і лікар з Японії, Токудзіро Намікосі, в 1940 році розробив спеціальну класифікацію терапії шиацу, яка спиралася на основи фізіології та анатомії людини. Ще в дитинстві Намікосі допоміг вилікуватися своєї матері, яка хворіла на артрит. Їм була придумана особлива техніка, суть якої полягала в тому, щоб натискати на тіло долонями і великими пальцями для лікування і зняття болів.

 

До нинішніх днів в Японії система, розроблена Намікосі, успішно розвивається і підтверджена особливим правовим статусом. В початку 1980-х років масажна техніка Шиацу знайшла своїх послідовників в Північній Америці і Європі.

 

 

Суть і основні принципи Шиацу


Отже, масажна техніка Шиацу передбачає вплив на тіло людини за допомогою долонь і пальців рук. Натискання особливої інтенсивності на життєво важливі точки організму допомагають не тільки підтримувати, але і зміцнювати здоров'я людини. Відмінність між японською методикою Шиацу і китайської акупунктурною технікою полягає в тому, що при Шиацу необов'язкова попередня діагностика організму.

 

В ході впливу на організм відбувається стимуляція імунної системи людини. Також, за словами практиків у сфері Шиацу, такий масаж впливає на серцево-судинну і нервову систему, на м'язи і також ендокринну систему і т.д., таким чином, стімуляруя організм до якнайшвидшого одужання. Це різнобічне, відновлює вплив на організм.

 

 

Як втілена техніка Шиацу в масажному кріслі?

Масажиста, який спеціалізується на цій техніці, знайти не так просто, особливо якщо ви живете в невеликому місті. На щастя, прекрасною альтернативою є апаратний масаж, а саме, масаж в кріслі. До слова сказати, перші масажні крісла з'явилися саме в Японії, і на сьогоднішній день Японія є однією з провідних країн по виробництву цієї техніки. Тому техніка Шиацу присутня в багатьох моделях масажних крісел. Схема руху роликів прекрасно розроблена і відточена до дрібниць. При розробці схем впливу роликів враховувалися класичні прийоми ручного масажу.

 

Варто згадати про те, що в багатьох моделях масажних крісел є функція автоматичного сканування тіла. Завдяки їй крісло визначить ваше положення, і масаж буде проводитися з урахуванням особливостей вашого тіла.

 

Переживати не потрібно: ніякого дискомфорту! Якісні масажні ролики сучасних крісел виробляють руху, які максимально схожі на вплив пальців масажиста! Крісло ніжно, але чітко натискає на важливі точки, і його вплив нітрохи не гірше ручного масажу.

 

Основні рекомендації до масажу Шиацу:

  • часті простудні та вірусні захворювання організму
  • хронічні головні болі
  • хронічні гострі болі в області спини і шиї
  • викривлення хребта
  • остеохондроз, радикуліт
  • підвищений тиск (гіпертонія)
  • зайву вагу, целюліт
  • вікові зміни в організмі.

 

Крісло може впливати на все тіло відразу або ж на якусь конкретну область. Масажні процедури шиацу можна поєднувати і з звичайними режимами. Добре було б проводити курси тривалістю як мінімум тиждень, після чого можна зробити перерву.

 

Свідченням виключно благотворного впливу техніки Шиацу на організм є захоплені відгуки багатьох людей, в тому числі і користувачів масажних крісел. Вибираючи масажне крісло, ви вибираєте здорову і щасливе життя для себе і близьких вам людей!

Перед будь-процедурою радимо проконсультуватися в лікарем і переконатися, що у вас немає протипоказань.

Переглядів: 714 | Додав: annakasiyan | Рейтинг: 0.0/0
Всьогого коментарів: 0
avatar